Karácsony

Karácsonyi kvízek

Krampusz rajzolás (kcs)

Forrás: Kalandok és Álmok szm. Facebook oldala

Házhoz menő kézműves (kcs)

Online őrsiken is lehet ám kézműveskedni, csak egy kicsit több munka azt előkészíteni. Az is lehet egy megoldás, ha a szülőnek megüzened egy héttel előre, hogy miket kellene beszerezni, de talán jobb megoldás az, ha te készíted elő az eszközöket. Igen ám, de hogyan jut el a gyerekekhez? Dobd be a postaládájukba!

Oldalt láthatsz pár kézműves ötletet, melyeket gyorsan el lehet készíteni és nem igényelnek extra kellékeket.

A kiscserkészeid fejlettségi szintjéhez igazodva, a papírból készült formákat kétféleképpen is előkészítheted:

  • elég ha csak kirajzolod, majd ők kivágják,

  • vagy ha eleve sok elemből áll, akkor kivághatod te és így "csak" az összeállítás lesz a feladatuk.

Elsőnek egy egyszerűbb kézművest próbálj ki velük és ha működik, akkor nyithattok a nehezebbek felé is.

Vedd figyelembe, hogy online nehezebb lesz koncentrálniuk, illetve nem is látod pontosan mit csinálnak...erre készülj fel, vagy kérd meg a szülőket, hogy az őrsi első felében legyenek ők is jelen és segítsenek a gyerekeknek.

Házhoz menő kézműves (cs-r)

Online őrsiken is lehet ám kézműveskedni, csak egy kicsit több munka azt előkészíteni. Az is lehet egy megoldás, ha az őrstagjaidnak megüzened egy héttel előre, hogy miket kellene beszerezni, de talán jobb megoldás az, ha te készíted elő az eszközöket. Igen ám, de hogyan jut el a gyerekekhez? Dobd be a postaládájukba!

Oldalt láthatsz pár kézműves ötletet, s mivel itt már a 10+os korosztályról beszélünk nyúlhatunk extrább hozzávalókhoz is (az ilyen hozzávalókat, mint levegőre száradó gyurma jobb ha te juttatod el nekik, mert nembiztos, hogy be tudják szerezni).

Legyetek bátrak, vágjatok bele!